Saturday, July 5, 2014

Kebaikan Minum Air Kosong Pada Kulit Wajah Anda

Percayakah dengan minum air kosong atau air putih sebanyak 3liter sehari dapat mengembalikan keremajaan kulit anda dan nampak muda kembali? 

Satu eksperimen telah dilakukan oleh seorang wanita yang sebelum ini menderita sakit kepala dan mempunyai masalah penghadaman dan dia telah meminta nasihat daripada pakar neurologi tentang sakit kepala dan kaedah pemakanan untuk memulihkan masalah pencernaannyya, dan mereka memberitahu dia perlu minum sehingga tiga liter cecair sehari supaya badannya berfungsi dengan baik.

Seorang wanita, Sarah Smith telah membuat eksperimen ini dan seperti yang anda lihat diatas, perubahan wajahnya selepas sebulan mengambil air kosong sebanyak 3liter sehari selama sebulan.

Minggu Pertama
============

Tips supaya anda tidak bosan minum air sebanyak 3liter sehari adalah membahagi-bahagikan air kepada 3 pecahan iaitu diambil pada waktu pagi, tengahari dan malam.

Anda akan merasa perbezaan dalam proses pembuangan air kecil kerana ia akan bertambah daripada normal ( 3 kali sehari ) kepada 5-6 kali sehari.

Wajah pula akan mula keluar jerawat dan itu mungkin toksin yang telah keluar dari dalam wajah anda. Air kencing pula akan mula bertukar kepada lebih cair dan tidak berwarna kuning gelap.

Minum banyak air juga membantu melancarkan pergerakan badan anda terutamanya di bahagian sendi.

Minggu Kedua
============

Anda akan melihat perbezaan ketara pada kulit wajah anda dimana strukturnya bertambah baik dan tona kulit sekata. Selain itu juga kedutan di bawah mata perlahan-lahan akan hilang.

Selain itu juga, bau mulut akan berkurangan dan lidah tidak kotor/putih seperti sebelum anda amalkan minum air kosong ini.

Oleh kerana anda mengambil air kosong dengan banyak, maka selera makan anda pasti berkurangan kerana perut telah diisi, akan tetapi anda mempunyai masalah kerana akan tetap membuang air kecil dengan kerap.

Minggu Ketiga
============

Lingkaran gelap dan kedutan di bawah mata telah hampir hilang, dan kulit kelihatan lebih anjal dan berseri dan lebih subur.

Ini adalah kerana air membantu sel kulit wajah menjana semula dengan lebih cekap.

Struktur kulit bertambah baik dan nada kulit lebih sekata dari sebelumnya.

Selain itu juga, minuman air dengan banyak boleh membuatkan kita lebih tumpu dan fokus dalam pekerjaan kita.

Dehidrasi boleh mengurangkan keupayaan kita untuk menumpukan perhatian serta prestasi kognitif kita. ‘

Minggu Keempat
=============

Anda akan dapat melihat perubahan ketara berbanding minggu pertama. ( Anda perlu mengambil gambar sebelum mengamalkan petua ini untuk melihat perubahan anda).

Pastikan pengambilan makanan juga baik dan tidak terlalu berminyak kerana ini mungkin melambatkan proses perubahan kulit wajah anda.

Post ini bermanafaat?

share supaya saudara mara dan sahabat anda tahu kepentingan minum air masak


Sharing is caring 

Sumber dari Fanpage Rahsia Wajah Glowing


Jom hubungi saya sekarang!


PM FB : Aida Doterali

ID Shaklee : 1079013
Fanpage FB : Doterali Boutique
Email : aidadoterali216@gmail
Whatsapp/sms : 011-37008943
C.O.D. : Seri Kembangan, Serdang, Cyberjaya, Putrajaya
Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/Skynet/Gdex juga boleh diaturkan

Terima Kasih


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

No comments: